Svanemerket barnetannkrem fra Solidox

Både Solidox Barnetannkrem og Solidox Juniortannkrem er Svanemerket. Tannkremene er ikke bare milde, men også effektive, samtidig som de er ekstra skånsomme mot barnets munn.

Svanemerket barnetannkrem: Solidox Barnetannkrem og Solidox Juniortannkrem. FOTO

Bærekraft er et viktig aspekt i strategien vår, og derfor jobber vi stadig med å forbedre produktene våre og tilby flere produkter som er gode miljøvalg i hverdagen din.

Hva vil det si å være Svanemerket?

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket, etablert av Nordisk ministerråd i 1989. Hensikten med Svanemerket er å stimulere produsentene til å lage miljøtilpassede varer, og å gjøre det enkelt for deg som forbruker å ta gode miljøvalg.

Svanemerket ser på hele produktets livssyklus fra råvare til avfall, og stiller de høyeste krav der miljøforbedringene er størst. For at et produkt skal kunne godkjennes av Svanen må produsenter dokumentere at produktet oppfyller alle kravene som stilles. Derfor er Svanemerket et kvalitetsstempel mange ser etter når de skal kjøpe tannkrem for barn.

Like skånsom og effektiv tannkrem

Solidox Barnetannkrem og Solidox Juniortannkrem har fortsatt den samme gode smaken barna elsker. De inneholder ikke SLS, ingen konserveringsmidler som er klassifisert som allergifremkallende, og heller ikke mikroplast. Det at tannkremene er skånsomme og tilfredsstiller de strenge kravene til Svanemerket, går ikke på kompromiss av effekten – den er fortsatt like effektiv og beskytter og styrker tennene like godt som andre tannkremer.

SLS-fri

Barnetannkremen fra Solidox er fri for det sulfatholdige skummemiddelet SLS, og inneholder istedenfor et mildt skummemiddel som er skånsomt mot munnens naturlige forsvar.

Ingen unødvendig emballasje

Svanemerket godtar ingen unødvendig emballasje, og vi har derfor produsert en tannkrem som ikke har mer emballasje enn det som er nødvendig – noe som fører til mindre avfall. I tillegg vil den reduserte mengden av emballasje gjøre at transporten av våre produkter blir mer miljøvennlig.

Ikke bruk mer enn du må

Husk at riktig dosering er viktig uansett hvor miljøvennlig et produkt er. Ved å følge veiledningen på emballasjen, vil du være sikker på at barnet ditt ikke bruker mer tannkrem enn det som er nødvendig.

Svanemerket stiller strengere krav enn myndighetene

Det stilles mange krav til de smaksaroma som tillates i svanemerkede produkter, både når det gjelder hvilke stoffer som kan brukes og mengden av dem. Noen av disse stoffene har myndighetene laget et regelverk for.

Enkelt forklart sier dette regelverket at dersom et produkt inneholder mer enn en satt grense av spesifikke smaksaroma, plikter produsenten å skrive dette tydelig i innholdsdeklarasjonen på produktet – slik at forbrukeren kan se det og eventuelt la være å kjøpe produktet.

Mengder som er mindre enn den oppsatte grensen blir regnet som uproblematiske for myndighetene. Likevel går Svanemerket lenger, og setter grensen enda lavere.

I tillegg godtar Svanemerket ingen unødvendig emballasje. Vi har derfor produsert en tannkrem som ikke har mer emballasje enn det som er nødvendig – noe som fører til mindre avfall. I tillegg vil den reduserte mengden av emballasje gjøre at transporten av våre produkter blir mer effektiv.

At Solidox Barne- og Junior tannkrem er Svanemerket betyr at det aldri har vært enklere å velge en barnetannkrem som har god smak, er skånsom og effektiv, som i tillegg er snill mot miljøet.

Les også: