Tannpuss for barna

Fra den aller første lille, hvite tannen er synlig i babyens munn, må man starte med å pusse tennene. Og fra nå av og fram til barnet er 12 år, er det du som har ansvaret for å holde tennene friske og sunne. Gode rutiner hjelper barna å få sunne vaner resten av livet.

int(0)

Illustasjonsbilde - tannpuss for barna. FOTO

Riktig mengde fluor

Det viktigste ved valg av tannkrem, er at den inneholder fluor. Fluor gjør tennene mer motstandsdyktig mot karies og reparerer begynnelsen til små hull. Når du skal velge tannkrem til barn må du passe på at fluorinnholdet er riktig for barnas alder. De permanente tennene trenger mer fluor enn melketenner, det er derfor Solidox har delt inn barnetannkremen etter alder.

God og mild smak

Barn har dobbelt så mange smaksløker som voksne, det er derfor viktig at tannkremen ikke smaker vondt (sterkt), og at de forbinder tannkrem med noe positivt

Solidox Barnetannkrem har en mild og fruktig smak som barna elsker. Den milde og effektive tannkremen er spesielt formulert for å beskytte og styrke barns tenner.

Ny tann – ny tannkrem

Fra barnet er 6 år, begynner de nye permanente tennene å bryte frem. Tannstillingen hos barn i denne alderen vil være ujevn i flere år fremover, og da er det viktig å sikre rengjøring av alle de ulike flatene. Barnet kan gradvis ta over tannpussingen selv, men voksne må kontrollere at tennene er rene. Spør tannklinikken om bruk av tanntråd.

For best mulig beskyttelse av de nye tennene, anbefales en tannkrem med noe høyere fluornivå. Det er fremdeles best med en mild tannkrem, som gjerne kan ha en god smak barna liker. Prøv Solidox Juniortannkrem for barn 6-12 år, med deilig smak av fruktmint – så slipper du at barna griner på nesen over sterk og voksen smak! Kanskje det er nettopp det som trengs for at tannpussen skal bli en positiv opplevelse?

7 tips til gode rutiner til tannpuss for barna

  1. Begynn å pusse tennene så snart den første tannen er synlig i munnen.
  2. Unngå å pusse tennene for hardt – det sliter på emaljen (bruk gjerne en myk tannbørste fra Jordan).
  3. Puss i 2 minutter, morgen og kveld. Det gir god beskyttelse for tennene.
  4. Gjør det hyggelig og morsomt – syng en sang, eller ha en eller annen form for fast rituale.
  5. Puss forsiktig med små sirkelbevegelser langs tannkjøttet.
  6. Se på tannkremindikatoren på børsten, eller bruk en mengde tannkrem på størrelse med en ert.
  7. Norske tannleger anbefaler pussehjelp fra en voksen til barnet er 12 år.

Les også: