Tannkrem uten mikroplast

Mikroplast er mye omtalt – og det med grunn. De små plastpartiklene fyller havene våre og utgjør en miljøtrussel. Et grønnere miljøvalg kan allerede starte med munnhygiene, men hvordan vet du om tannkremen din inneholder mikroplast?

int(1) int(0)

Solidox - Tannkrem uten mikroplast. FOTO

Har du en Solidox-tannkrem på badet kan du slappe helt av. Våre produkter inneholder ikke mikroplast. Vi er veldig nøye på hva våre produkter inneholder, og velger derfor kun ingredienser som er nødvendige for et godt produkt. I tillegg følger vi naturligvis alle gjeldende regelverk, slik at du skal være sikker på at produktene er trygge i bruk.

Hva er mikroplast?

Plast brytes langsomt ned, og når plast ender i havet fører mangel på oksygen, lavere temperatur og mindre sollys til at nedbrytingen går enda langsommere. Over tid fragmenteres plastavfallet og deles opp i mindre biter – før det ender opp som mikroplast. Det er plastbiter mindre enn fem millimeter som kjennetegnes som mikroplast.

Mikroplast i kosmetiske produkter har fått mye oppmerksomhet, og kosmetikkindustrien har jobbet hardt for å gjøre sitt bidrag veldig mye mindre de siste årene.

Faktisk er det slik at hovedmengden av all mikroplast som finnes i havet i dag kommer fra plastsøppel som for eksempel diverse plastemballasje, flasker, byggematerialer, og industrielle og andre forbruksvarer laget av plast. Ditt bidrag kan være å kaste emballasje forsvarlig, slik at den ikke havner på avveie i naturen.

Er det mikroplast i tannkremen din?

Når du står i butikken og skal velge tannkrem, kan det være vanskelig å vite om den inneholder mikroplast eller ikke. Men vi kan forsikre deg om at Solidox er et trygt valg – uten mikroplast. Vi jobber også kontinuerlig med å forbedre våre produkter slik at de oppfyller dine krav som forbruker.

Et godt råd fra oss er å se etter Svanemerket. Svanemerket har nemlig forbudt mikroplast fra tannkrem, såper og andre hudpleieprodukter, nettopp grunnet økende plastforurensning i havet. Solidox Barne- og Junior tannkrem er Svanemerket, og du kan være sikker på at det er en tannkrem som er både mild og effektiv for de minste.

Ved å velge Solidox får du en tannkrem uten mikroplast, samtidig som du gjør et godt miljøvalg. Bra for deg – bra for miljøet.

Les også: